Szőlőmag: tudományosan igazolt

A szőlőmag őrlemény tudományosan igazolt hatásai, a szőlőmag kivonat pozitív hatásai a szervezetre.

A szőlőmag kivonat laboratóriumi leukémiás sejtek elpusztításával bizonyítja a természetes hatóanyagok értékét. 2008. december 31. Philadelphia, a Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el.

A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76%-a elpusztult.
A kutatók, akik 2009. január 1.-én számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is melyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás, vagy apoptózis útvonalához köthetők. Arra jutottak, hogy a szőlőmag őrlemény egy, az apoptózis lefolyását szabályzó fehérjét, a JNK-t aktiválja.

Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, eddig még nem vizsgálták a kivonat hematológiai rákokra gyakorolt hatását, illetve a pontos hatásmechanizmust sem tárták fel.

"Ezek az eredmények elészrevehetik bizonyos hatóanyagok, például a szőlőmag kivonat bevonását rosszindulatú hematológiai elváltozások és esetlegesen egyéb rákok megelőzésébe, kezelésbe” - mondta el a kutatás vezetője dr. Xianglin Shi, a Kentucky Egyetem Toxikológiai Továbbképző Központjának professzora.

Szőlőmag őrleménye„Mindenki olyan anyag után kutat, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt, márpedig úgy tűnik, a szőlőmag kivonat pontosan beleillik ebbe a sémába.
Ugyanakkor, Shi professzor azt is hozzátette: "a kutatások korántsem elegendőek ahhoz, hogy mindenkinek azt tanácsoljuk, egyen nagy mennyiségû szőlőt, szőlőmagot vagy szőlőhéjat, és megelőzi a rák kialakulását. A kutatások roppant ígéretesek, ám túl korai lenne kijelenteni, hogy az anyag kemoprotektív.

Hematológiai eredetű rákbetegségeknek – leukémia, limfóma, mielóma – tudható be mintegy 118 310 újonnan diagnosztizált rákos eset és 54 000 haláleset csak 2006-ban, ezzel ez a negyedik vezetõ ráktípus, illetve rákos eredetű halálozási ok az Egyesült Államokban.

Tekintve, hogy a járványtani bizonyítékok alapján a zöldség és gyümölcsfogyasztás segít a rák megelőzésében, Shi és kollégái gyümölcsökben előforduló, proantocianidinként (OPC) ismert vegyületeket vizsgáltak, melyek fokozzák ezt a megelőző hatást. Shi kutatásai szerint az almahéj kivonat tartalmazza ezeket az antioxidáns hatású flavonoidokat, melyek különféle ráksejt állományokban apoptózist váltanak ki, az egészséges sejtekben viszont nem.
A fenti kutatások, és egyéb tanulmányok eredményei alapján, melyek szerint a szőlőmag kivonat csökkenti a mell-tumort patkányokban, illetve a bőrrákot egerekben, megvizsgálták a vegyület leukémiás sejtekre gyakorolt hatását.

Shi kereskedelmi forgalomban kapható szőlőmag kivonattal kezelte a leukémiás sejteket, különféle dózisokat alkalmazva, és az egyik magasabb dózis esetében jelentkezett az sejtek apoptózisát kiváltó hatás. Emellett azt is megfigyelték, hogy az egészséges sejtekre nincs hatással a kivonat, ám ennek okát nem tisztázták.
Ezt követően a kutatók farmakológiai és genetikai megközelítésből kívánták megállapítani, hogyan váltja ki a kivonat a sejtelhalást. Arra az eredményre jutottak, hogy a szőlőmag kivonat erőteljesen aktiválja az NJK útvonalat, ami azután a sejtciklust szabályozó Cip/p21 fehérjét hozza működésbe.

Eredményeik ellenőrzésére JNK gátló anyagot alkalmaztak, és azt tapasztalták, hogy így a szőlőmag kivonat hatástalanná válik. Genetikai megközelítésben – a JNK gén kioltásával – szintén semlegesítették a szőlőmag kivonat leukémiás sejtekre gyakorolt halálos hatását.„Olyan természetes vegyülettel állunk szembe, mely viszonylag jelentős tulajdonságokat hordoz” – összegezte Shi professzor.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Szőlőmag Őrlemény

Szőlőmag Őrlemény Árak
Viniseera
Szőlőmag Őrlemény, 250 g
4871 Ft
Viniseera
Szőlőmag Őrlemény Plusz, 150 g
5971 Ft
Szőlőmag Őrlemény Összehasonlítás

Vélemények a Szőlőmagról
Ha ide kattint, még több véleményt olvashat az Szőlőmag Őrleményről.

Szállítási információk

Más szőlőmagos oldalak

Szőlőmag - Biomax Szőlőmag az Antioxidáns BoltbanPayU Vásárlói tájékoztató

Rendelésátvétel személyesenSzemélyes Átvétel infók »
Az antioxidáns Mangosztán: Mangosztán infók
2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.